Suppe på pinnekjøttkraft

Suppe på pinnekjøttkraft

Kraften som er til overs etter å ha kokt pinnekjøtt er en nydelig kraft som kan brukes som basis for denne herlige og vinterlige suppen. Hvor salt denne kraften er og hvor mye du har igjen etter at litt ble brukt som saus til selve måltidet varierer selvfølgelig både med mengde og råvare. Her må du smake til selv. I denne oppskriften brukte jeg kraften etter en pinnekjøttmiddag for 4 personer. Da trengte jeg en del vann og litt salt for å få nok væske til alle grønnsakene. Pinnekjøttkraft er så rik på smak at det ikke gjør noe å vanne den litt ut.


1 løk
1/2 purre
1 fennikkel
2 gulrøtter
1 paprika
1-2 dl hakket sellerirot
3-4 poteter
100 g grønne bønner
1 tomat

1-2 dl tørr vermut, sherry eller hvitvin
Muskattnøtt
Litt chili

Pepper
Salt

Renskårede rester av pinnekjøtt
Kraften som er til overs etter en pinnekjøttmiddag

God medhjelper

Hakk løk, purre, fennikkel, gulrøtter, paprika, sellerirot, poteter, bønner og tomat i grove biter. Ha i en blanding av olje og smør i en stor gryte og fres grønnsakene til de begynner å bli blanke. Ha i vermut og la den koke inn.

Ha i kraften. Har du oppbevart kraften i kjøleskap over natten vil fettet legge seg på toppen. Dette tar du enkelt av og bruker kun kraften i suppen. Har noen et godt tips om hva man kan bruke fårefett til, så kom med det! Kraften har sansynligvis begynt å bli litt geleaktig, dette betyr bare at det er skikkelig kraft. Den blir flytende med en gang den blir varm.

Fårekraft Renskåret kjøtt og poteter

Tynn ut med en passende mengde vann. La koke i 20 minutter. Smak til med salt, pepper og litt chili.

Sendt fra: Eirik Solheim

Leave a Reply