Fantastisk sennep med chili og honning

Du finner denne oppskriften på engelsk her.

I dag laget jeg en ny ladning av vår favorittsennep. Da slo det meg at “hvorfor ikke knipse noen bilder mens jeg lager den og så dele oppskriften”? Ja, hvorfor ikke:

©2005 ©2005

2 sp gule sennepsfrø
2 sp brune sennepsfrø
6 tørkede røde chili
2 sp sennepspulver
2 sp vann

2 ts salt
2 sp honning
6 sp balsamicoeddik
4 sp olivenolje

Ha sennepsfrø og chili i en kvern eller foodprocessor og kjør det hele til et fint pulver. Her kan du justere selv utfra hvor grov eller fin du vil ha sennepen. Tilsett sennepspulveret og vann. La stå i ca. 10 minutter for at sennepssmaken skal få utvikle seg.

©2005

Ha i salt, honning, eddik og olivenolje. Kjør hele blandingen i foodprocessoren eller med en stavmikser. Sennepen holder seg lenge i kjøleskep (minst et år). Smaken vil bli rundere og roligere over tid.

©2005 ©2005

Dersom du vil være 100% kompromissløs og 95% jålete når du lager sennepen sørger du for at honningen er ren Devonhonning fra England eller den fineste Acaciahonning fra Frankrike. Saltet skal selvfølgelig være havsalt fra Maldon eller Aigues-Mortes. Olivenoljen som matcher dette er Italiensk av høyeste kvalitet. Selvapiana 2004 er fantastisk.

One Response to “Fantastisk sennep med chili og honning”

  1. […] ke your own mustard with chili and honey (You can find this article in Norwegian here.) Today I made a new batch of our favourite mustard. And why not snap some pictures while I make it an sha […]

Leave a Reply